Çörek Otu Sinüzit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
26 Haziran 2024

Çörek Otu Sinüzit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu ve Sinüzit

Burun ve göz kenarındaki kemiklerin iç kısmında yer alan boşluklara sinüs adı verilir. Bu boşlukları tamamen döşeyen mukozanın iltihaplanması durumuna sinüzit denir. İnsanlarda yaklaşık 20 civarında büyük ve küçük sinüs bulunur. Her sinüsün ayrı ayrı, bir tek veya gruplar şeklinde burna açılan kanalları bulunur.

Normal şartlarda, mukoza tıpkı tükürük veya gözyaşı gibi duru bir salgı üreterek kanallardan burun içerisine salgı akıtır ve solunum yollarının nemli olmasını sağlar. Yetişkin bir bireyde günde yaklaşık 500 cc normal sinüs akıntısı genze akar ve fark edilmeden yutulur. Bu akıntı bir rahatsızlık belirtisi anlamına gelmez. Akıntıyla birlikte, burna ve sinüslere girmiş olan toz parçaları ve bakteriler de taşınabilir. Mideye giren mikrop ve bakteriler, mide asidi aracılığıyla parçalanıp etkisiz hale gelir.

Fakat bazı durumlarda akıntı huzursuz edici bir hal alabilir. Alerji hastalığında meydana gelen akıntı oldukça fazladır ve su gibi akışkan ve şeffaftır. Miktarı çoğaldığında yapışkan hale gelir ve yutulması zorlaşır. Sinüzit durumunda ise akıntının hali hem yapışkan gibi şeffaf, hem de irin sebebiyle sarımtırak yeşil renkte olabilir. Yetişkinlerde enfeksiyon en sık maksiller sinüslerde görülür. Bunu etmoidler, frontal ve sfenoid sinüs çeşitleri takip eder. Çocuklarda ise en çok etmoid sinüsler enfekte olur. Birden fazla sinüsün enfeksiyonuna polisinüzit, bütün sinüslerin enfeksiyonuna ise pansinüzit denir.

Çörek Otu Yağı ile Sinüzit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çörek otu yağı hem damlatılarak hem de dahili olarak kullanılabilir. Çörek otu yağı katkısıyla, bir ay kadar kısa bir sürede sinüzitten kurtulmak mümkündür. Bununla birlikte, bol bol ılık su içilmelidir. Zira sinüslerde gün içerisinde aşağı yukarı 2 litre kadar su döngüsü olabilir. Sinüslerin temizlenebilmesi için bu su döngüsü gereklidir.

Çörek otu yağı, her iki buruna birer damla olacak şekilde damlatılabilir ve yine bununla beraber en fazla bir çay kaşığı içilebilir. Bir ay süreden sonra sinüsler rahatlar, şikayetler azalmaya başlar ve rahat nefes almaya, ağrılardan kurtulmaya başladığınız görülür. Her gece uyumadan önce, birer damla çörek otu yağı iki burun deliğine damlatılır. Bu kürü en fazla 40 gün düzenli olarak uygulamak olumlu sonuçlar verecektir.

Çörek Otu Yağının Diğer Faydaları

Çörek otu yağı sadece sinüzit tedavisinde değil, birçok sağlık sorununda da faydalıdır:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde iltihaplanmayı azaltır.
  • Alerjik reaksiyonları hafifletir.
  • Kan şekerini düzenler.

Bu nedenle çörek otu yağı, hem sinüzit tedavisinde hem de genel sağlık için önemli bir bitkisel yağdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çörek Otu Kaç Kalori?

Çörek Otu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çörek Otu Ağacı Türleri ve Özellikleri

Çörek Otu Ağacı Türleri ve Özellikleri

Çörek Otu Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Çörek Otu Ekimi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Çörek Otunun Saça Faydaları ve Kullanımı

Çörek Otunun Saça Faydaları ve Kullanımı

Çörek Otu Yağının Faydaları Nedir?

Çörek Otu Yağının Faydaları Nedir?

Yağlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Çörek Tarifi ve Malzemeleri