Yoğurt ve Çörek Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Yoğurt ve Çörek Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yoğurt ve Çörek Otu, yoğurt, besin değerleri fazla olan sağlık açısından önemli bir süt ürünüdür. Yoğurt tüketmek çok yararlıdır. Yoğurdun saymakla bitmeyen faydaları vardır.

Yoğurdun Faydaları Nelerdir?
  • Zayıflamaya yardımcı olur ve zayıflamayı hızlandırır.
  • Kas gelişmelerine faydası vardır.
  • Kemik gelişmelerine yüksek oranda faydası vardır.
  • Mide asidini ve mide şekerini düzenleyerek dengede turar.
  • Hazımsızlık yaşayanlar için faydalıdır. Hazımsızlık yaşayanlar bolca yoğurt tüketmeli.
  • Cildimizi güzelleştirir. Pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Saçlarımıza parlaklık kazandırır.
  • Yağ yakımında etkilidir.
  • Saçlarımıza parlaklık ve ışıltı kazandırır.
  • Çok iyi anti bazdır.
Çörek Otu

40 cm boylarında, ince yapraklı, otsu bir tarla bitkisidir. Her bölgede yetişebilmektedir. %21 protein, %35 bitkisel yağlardan ve karbonhidratlardan oluşur. A, B ve C vitamini içerir. Çörek otunun birçok faydası vardır.

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?
  • Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
  • İltihap oluşumunu engellemede etkisi vardır.
  • Mide zarını korur.
  • Bağışıklık sistemini etkilediğinden dolayı zayıflamamıza da yardımcı olur.
Zayıflamak İçin Çörek Otu ve Yoğurt Kürü

1 yemek kaşığı yağsız yoğurdun içine 1 çay kaşığı çekilmiş çörek otu, 1 çay kaşığı zencefili karıştırarak yemeklerden yarım saat önce tüketmeliyiz. Fakat bu kürü tüketiyoruz diye yemek miktarını arttırmamalıyız dikkat etmeliyiz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni