Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Kurabiye, hemen hemen herkesin severek tükettiği bir atıştırmalıktır. Çörek otlu tuzlu kurabiye, diğer kurabiyelerden farklı olarak daha dayanıklı ve kendine has bir lezzete sahiptir. Hazır almak yerine, evde ellerimizle hazırlayarak sevdiklerimize ikram edebiliriz. Hazır aldığımız gıdaların içeriğinde kullanılan malzemelerin kalitesinden ve hijyeninden tam anlamıyla emin olamayabiliriz. Evde kendi ellerimizle yaptığımızda hem kalite hem de hijyen konusunda güvence elde ederiz. Çörek otlu tuzlu kurabiye, dışarıdan aldığımız unlu mamullerde genellikle kullanılan katı yağlar yerine, evde daha sağlıklı ve kaliteli malzemelerle hazırlanabilir. Eğer kalp damar rahatsızlıklarınız yoksa ve doktorunuzun önerdiği bir perhiz uygulamıyorsanız, bu tarifte katı yağ kullanabilirsiniz. Çörek otlu tuzlu kurabiye, klasik tuzlu simidin yerini alabilecek lezzetli bir alternatiftir. Misafirlerinize farklı tatlar sunmak isterseniz, aşağıda paylaştığım tarife harfiyen uyarak enfes kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye İçin Gereken Malzemeler
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Derin bir kaseye iki adet yumurtanın birinin tamamını, diğerinin ise sadece sarısını koyun (birinin akını ayıralım). İçerisine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, kabartma tozu, sirke, tuz ve bir kaşık çörek otu ekleyip karıştırın. Ardından yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Yoğurup hazırladığınız hamurdan küçük küçük parçalar alıp şekil verebilir veya irice bir parça alıp oklava ile kalınca açarak kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarabilirsiniz. 2 kaşık çörek otunu bir kaseye, 1 kaşık yumurta akını başka bir kaseye koyup şekil verdiğiniz kurabiyeyi önce yumurta akına, ardından çörek otuna batırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırlanan kurabiyeyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Pişirip hazırladığınız çörek otlu tuzlu kurabiyeyi soğuduktan sonra cam kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz. Çörek otlu tuzlu kurabiyeyi yapacağınızı ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun diliyorum. |
Akyıl
23 Temmuz 2024 SalıKurabiyeyi yaparken yumurta akı ve çörek otunu nasıl uygulamam gerekiyor, önce hangisini batırmalıyım?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Akyıl,
Kurabiyeyi yaparken yumurta akı ve çörek otunu doğru şekilde uygulamak önemlidir. Öncelikle, kurabiyeleri şekillendirip tepsiye dizdikten sonra, bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine yumurta akını sürmeli ve daha sonra çörek otunu serpmelisiniz. Bu şekilde çörek otu, yumurta akı sayesinde kurabiyelerin üzerine yapışacak ve pişerken düşmeyecektir. Afiyet olsun!
Sevgiler,