Ballı Çörek Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ballı Çörek Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ballı çörek otu, İki şifalı besinin karışımıyla elde edilen bir karışımdır. Günümüzde birçok insan tarafından kullanılmakta ve fayda görmektedirler. Bunun için ballı çörek otu karışımını sürekli bir şekilde düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Bu iki besinin karıştırılarak özlerinin birleştirilmesi ile çok şifalı bir kür ortaya çıkmaktadır. İnsan sağlığı üzerinde çok ciddi etkileri vardır. Çörek otu balla karıştırılarak tüketilirse kansere karşı müthiş bir kalkan görevi görmektedir. Çörek otu ve çörek otu yağı son zamanlarda en fazla kullanılan baharat ve bitkisel yağ haline gelmiştir. Sebebi ise kanserden alerjiye, tansiyondan kolesterole kadar birçok hastalığı tedavi edici özelliğe sahiptir. Çörek otunun en etkili olanı soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş olanıdır.


Ballı çörek otunun faydaları nelerdir?


İnsanlarda meydana gelen hafıza kayıplarında ve hafızanın güçlendirilmesinde çok ciddi etkileri bulunur. Bunun için en az üç ay boyunca, kesinlikle aksatmadan tüketmek gerekir. Ballı çörek otu karışımının vücuda kuvvet verici, idrar söktürücü, iştah açıcı ve süt arttırıcı etkisi vardır. Ballı çörek otu karışımı mide yanmalarına iyi gelir. Ballı çörek otu karışımı alerjik durumlarda faydalıdır. Gözleri güneşe ve güçlü ışınlara karşı koruyarak katarakt oluşumunu engellemektedir. Akciğer ve karaciğeri rahatlatma da ballı çörek otunun çok faydası vardır. Ballı çörek otunun ağrılarda, sancılarda, kronik bronşit, soğuk algınlığında, nefes darlığına, astım ve öksürüğe faydası vardır. Zekâ geriliği ve sara da etkili olmaktadır. Kanın temizlenmesinde ve işeme zorluğunun giderilmesinde faydalı olur.


Ballı çörek otu karışımının hazırlanışı ve kullanımı


Ballı çörek otu karışımının hazırlanışı oldukça kolay olmaktadır. Çok rahat bir şekilde ballı çörek otu karışımını hazırlayabilirsiniz. Ballı çörek otu karışımı için en önemli kural, balın ve çörek otunun gerçek ürünler olmasına dikkat etmek gerekir. Sahte olan ürünlerle yapılan karışımlar insan sağlığına büyük zararlar verebilir. Ayrıca çörek otunun öğütülme işlemi çok önemlidir. Çörek otunu öğütmek için kahve öğütücü kullanılabilir. Havanda da öğütebilirsiniz. Ancak bu işlem biraz zahmetli olacaktır. Havanda öğütürken fazla miktarda ve uzun sürede dövmeyin. Çünkü, çörek otunun içinde bulunan uçucu yağlar dövme işlemi sırasında uçabilir ve niteliğini kaybeder. Bunun için öğütme işlemini çok hızlı yapıp öğütülmüş çörek otunu bir an evvel süzme balla karıştırmaya özen gösterin. Kesinlikle öğütülmüş çörek otu almayınız ve kullanmayınız. Çörek otunu mutlaka kahve çekme makinelerinde ve öğütme makinelerinde çekerek öğütün.

100 gram çörek otu ile yarım kilo kadar balı uygun bir kabın içerisine koyarak iyice karıştırın. Üzerini tülbent ile örterek 3 gün bekletin. Çörek otu ve bal karışımıyla elde ettiğiniz bu macunu aç karnına günde üç kere bir tatlı kaşığı tüketin. Sizi her türlü kanser riskine karşı koruyacaktır. Ballı çörek otu karışımını özellikle aç karnına tüketmeye özen gösterin. Karışımı açken tüketmek çok daha faydalı olacaktır. Günümüzde tüm insanların kullanması gereken bu mükemmel karışım, çok eski zamanlardan beri tüketilen bir karışımdır.

Ballı Çörek Otu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çörek Otunun Göze Faydası

Çörek Otunun Göze Faydası

Güncel

Ay Çöreği Kaç Kalori?

Ay Çöreği Kaç Kalori?

Çörek Otu Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çörek otu yağı, çoğu kişi için mucizevi bir şifa kaynağı olan çörek otu yağı, yemeklerde kullanıldığı gibi vücut sağlığı için de yaygın bir şekilde kulla[...]

Çörek Otu Kaç Kalori?

Çörek Otu Kaç Kalori?

Çörek otu kaç kalori, Antik çağlardan beri tohumlarının şifa olarak kullanılan çörek otu tam bir şifa deposudur, ilk kez Anadolu'da yetiştirildiği tahmin edilmektedir[...]

Çörek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Hamuru, Hamurlu işler mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hamur işleri çok leziz ve iştah kabartıcı olur. Çok tatlı olan hamur işleri çok yenir ise y[...]

Çörek Otu Tohumu Türleri ve Özellikleri

Çörek Otu Tohumu Türleri ve Özellikleri

Çörek otu tohumu, binlerce yıldır tüm dünyada birçok hastalığın tedavisi olarak kullanılmaktadır. İçeriğinde sağlık adına faydalı birçok vitamin, mineral bulunm[...]

Çörek Otu Yağı Hemoroid Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Hemoroid Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Hemoroid, Çörek otu yağı modern tıbbın oldukça ilgi alanına giren nadir sayılan bitkiden biridir. Hastalıklara üzerinde etkilerini araştırma amacıy[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6