Ballı Çörek Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
12 Temmuz 2024

Ballı Çörek Otu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ballı Çörek Otunun Faydaları ve Kullanımı

Ballı çörek otu, iki şifalı besinin karışımıyla elde edilen bir karışımdır. Günümüzde birçok insan tarafından tüketilmekte ve faydaları görülmektedir. Bu karışımın sürekli ve düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir. Bal ve çörek otunun birleştirilmesiyle oldukça şifalı bir kür ortaya çıkmaktadır. İnsan sağlığı üzerinde ciddi olumlu etkileri vardır. Çörek otu, balla karıştırılarak tüketildiğinde kansere karşı müthiş bir kalkan görevi görür. Çörek otu ve çörek otu yağı son zamanlarda en fazla kullanılan baharat ve bitkisel yağlardan biri haline gelmiştir. Bunun nedeni, kanserden alerjiye, tansiyondan kolesterole kadar birçok hastalığı tedavi edici özelliklere sahip olmasıdır. Çörek otunun en etkili olanı, soğuk pres yöntemiyle elde edilendir.

Ballı Çörek Otunun Faydaları

Ballı çörek otunun insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar arasında şunlar yer almaktadır:
  • Hafıza kayıplarında ve hafızanın güçlendirilmesinde etkili olur. Bu etkiyi görmek için en az üç ay boyunca düzenli olarak tüketilmesi önerilir.
  • Vücuda kuvvet verici, idrar söktürücü, iştah açıcı ve süt artırıcı etkisi vardır.
  • Mide yanmalarına iyi gelir.
  • Alerjik durumlarda faydalıdır.
  • Gözleri güneş ve güçlü ışınlardan koruyarak katarakt oluşumunu engeller.
  • Akciğer ve karaciğeri rahatlatır.
  • Ağrılar, sancılar, kronik bronşit, soğuk algınlığı, nefes darlığı, astım ve öksürüğe faydalıdır.
  • Zekâ geriliği ve sara hastalığında etkilidir.
  • Kanı temizler ve işeme zorluğunu giderir.

Ballı Çörek Otu Karışımının Hazırlanışı ve Kullanımı

Ballı çörek otu karışımının hazırlanışı oldukça kolaydır. Ancak, bal ve çörek otunun gerçek ürünler olmasına dikkat edilmelidir. Sahte ürünlerle yapılan karışımlar insan sağlığına büyük zararlar verebilir. Çörek otunun öğütülme işlemi de oldukça önemlidir. Çörek otunu öğütmek için kahve öğütücü kullanılabilir. Havanda da öğütebilirsiniz ancak bu işlem biraz zahmetli olabilir. Havanda öğütürken fazla miktarda ve uzun sürede dövmemek gerekir, çünkü çörek otunun içindeki uçucu yağlar dövme işlemi sırasında uçabilir ve niteliğini kaybedebilir. Öğütme işlemini hızlı yapıp öğütülmüş çörek otunu bir an evvel süzme balla karıştırmaya özen gösterin. Kesinlikle öğütülmüş çörek otu almamalı ve kullanmamalısınız. Çörek otunu mutlaka kahve çekme makinelerinde ve öğütme makinelerinde çekerek öğütün.

100 gram çörek otu ile yarım kilo balı uygun bir kabın içerisine koyarak iyice karıştırın. Üzerini tülbent ile örterek 3 gün bekletin. Çörek otu ve bal karışımıyla elde ettiğiniz bu macunu aç karnına günde üç kere bir tatlı kaşığı tüketin. Bu karışım sizi her türlü kanser riskine karşı koruyacaktır. Ballı çörek otu karışımını özellikle aç karnına tüketmeye özen gösterin. Karışımı açken tüketmek çok daha faydalı olacaktır. Bu mükemmel karışım günümüzde tüm insanların kullanması gereken ve çok eski zamanlardan beri tüketilen bir karışımdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İbrahim Saraçoğlu Çörek Otu Yağı

İbrahim Saraçoğlu Çörek Otu Yağı

Güncel

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?