Çörek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çörek Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Nasıl Yapılır, hamur ürünü olan çöreğin birçok çeşidi yapılmaktadır. Tokluk hissi veren bu gıda, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pırasalı, patatesli, haşhaşlı, susamlı, karışık sebzeli, tavuk etli, ciğerli ve daha bin bir çeşit besin maddeleriyle yapılmaktadır. Çay keyfi yapıldığında bir dilim çörek enfes bit tat oluşturacaktır. Tahıl ürününün öğütülüp un hale getirilmesiyle çörek hamurunun ilk aşaması elde edilmiş olur. İstenilen türdeki tahıl unu tercih edilerek çörek yapılabilir.


Çörek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır



Hamuru için

  • 7 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/5 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta beyazı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Aldığı kadar su

Üzeri için

  • Kavrulmuş susam
  • 2 yumurta sarısı

Çörek nasıl yapılır?

Süt ılık hale gelecek şekilde ısıtılır ve kuru maya içerisine eklenerek erimesi için beklemeye alınır. Öte yandan geniş bir kap içerisine yumurta beyazı, sıvı yağ, toz şeker, tuz, maden suyu ve iki kaşık tereyağı eklenerek çırpılır. Ardından süt ile maya eklenip un yavaş bir şekilde aktarılır. Karıştırılarak hamur elde edene kadar yoğurulur. İyi bir hamur elde edilmesi için yoğurma işleminin tamamıyla yapılması gerekir. Hamur fazla kabarmadan 10 dk dinlendirilmesi yeterli olacaktır. Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alınarak merdane yardımıyla orta boyutta açılır. Üç hamur bezesi ayrı ayrı açılarak eritilmiş iki kaşık tereyağı her katmana sürülerek açılan üç hamur üst üste koyularak başlangıç kısmından sarılıp gül haline getirilerek hamurun son kısmı birleştirilir. Bütün hamurlar bitene kadar bu yöntem yapılarak ister yağlı kâğıt ile ister hafif yağlanan fırın tepsisine dizilir. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülerek üzerine bir miktar susam serpilir. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir. Çörekler sürekli kontrol edilerek üzeri kızarınca fırından alınarak sıcak bir şekilde bütün olarak veya dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Çörek Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Çörek Otu Süt Yapar mı?

Çörek Otu Süt Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ay Çöreği Kaç Kalori?

Ay Çöreği Kaç Kalori?

Çörek Otu Ağacı Türleri ve Özellikleri

Çörek Otu Ağacı Türleri ve Özellikleri

Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Otu Şeker Hastalığı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Şeker Hastalığı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Hemoroid Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Hemoroid Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Saç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Saç Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Saç, Günümüzde bireyler saç bakımına aşırı önem vermektedir. Birçok kişi saç dökülmeleri, saçta oluşan kepek, koparak dökülmeler ve diğer sorunlar [...]

Çörek Otu Kaç Kalori?

Çörek Otu Kaç Kalori?

Çörek otu kaç kalori, Antik çağlardan beri tohumlarının şifa olarak kullanılan çörek otu tam bir şifa deposudur, ilk kez Anadolu'da yetiştirildiği tahmin edilmektedir[...]

Çörek Otu Diyeti Nasıl Yapılır?

Çörek Otu Diyeti Nasıl Yapılır?

Çörek otu diyeti, Çörek otu ince yapraklı otsu tarla bitkisidir. Bitki olduktan sonra yapraklarını arasındaki tohumların ezilerek çıkarılmasında oluşur. Bitkinin dall[...]

Çörek Otu Yağı Çoçuklarda Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Yağı Çoçuklarda Nasıl Kullanılır?

Çörek otu yağı çocuklarda nasıl kullanılır, Çörek otu yağı eskilerde olduğu gibi günümüzde de çok sık kullanılan bir bitki türü yağıdır. Günümüzde artık[...]

Çörek Otu Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Otu Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Otu Maskesi, Günümüzde birçok kişi cilt bakımına önem vermektedir. Cilde oluşan sivilce ya da siyah noktalar için kişiler birçok yöntem denemektedir. Cilt prob[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6