Atc Çörek Otu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
20 Temmuz 2024

Atc Çörek Otu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Atc Çörek Otu Yağı

Çörek otu bitkisi, dünyanın farklı yerlerinde değişik isimlerde ve çeşitli bölgelerinde yetişen, destekleyici tedavide de sıklıkla kullanılan bir bitkidir. Açık mavi renklerde çiçekler açan, 20-40 cm boyunda yıllık bir otsu bitki türüdür. Yol kenarlarında ve özellikle ekin tarlaları içinde bulunur. Gövdesi dik ve kısa tüylü olup, yapraklarının alt kısımları saplı, üst kısımları sapsızdır. Çiçekleri uzun saplı ve tek tektir. Taç yaprakları iki parçalı ve bal özü bezleri taşıyan sekiz küçük parça halindedir. Meyveleri çok tohumlu olup, tohumlar siyah renkli ve şekilleri ovaldir. Kuzey Afrika, Balkan ülkeleri, Güney Avrupa, Hindistan ve Türkiye'de yetiştirilmektedir.

Atc Çörek Otu Yağının Etken Maddeleri

Çörek otu yağı, yaklaşık %21 protein, %38 karbonhidratlar ve %35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. İçeriğindeki aktif maddeler arasında nigellon, thymoguinon ve uçucu olmayan yağlar bulunmaktadır. Bu maddeler, çörek otu yağının sağlık açısından faydalarını sağlamada önemli rol oynar.

Atc Çörek Otu Yağının Kullanım Alanları

Çörek otu ve yağı, geniş bir kullanım alanına sahiptir ve birçok rahatsızlığın önlenmesinde etkili olabilir. Tamamen doğal bir gıda olması ve bağışıklık sistemini etkili bir şekilde güçlendirmesi sebebiyle, hemen her tür rahatsızlığın önüne geçmekte yardımcı olabilir. Ülkemizde çörek otu ile ilgili kapsamlı çalışmalar yapan Dr. Ahmet Topbaş'ın kitabında belirtilen hastalıklar, bu bitkinin ne kadar yararlı olduğunu göstermektedir. Çörek otu, aşağıda belirtilen rahatsızlıkların korunmasında ve tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilir:
  • Baş ağrısı
  • Nezle
  • Astım
  • Polen alerjisi
  • Menopoz
  • Diş ağrısı
  • Yüksek tansiyon
  • Şeker hastalığı
  • Kolesterol
  • Sivilce
  • Gelişim bozukluğu
  • Eklem iltihabı
  • Uçuk
  • Varis
  • Zekâ gelişimi
  • Sinüzit
  • Obezite
  • Bahar nezlesi
  • Mantar
  • Parazit
  • Basur (hemoroid)
  • Bronşit
  • Egzama
  • Grip
  • Gastrit
  • Prostat
  • Kanser
  • Hepatit B
  • Nefes darlığı
  • Migren
  • Romatizma
  • Unutkanlık
  • Safra taşı
  • Gaz sancısı

Atc Çörek Otu Yağı Kullanım Şekli

Atc çörek otu yağı, sabah, öğlen ve akşam yemeklerinden yarım saat önce veya yemek sırasında bir yemek kaşığı (büyükler için) ve bir tatlı kaşığı (10 yaşın altındaki küçükler için) alınması tavsiye edilir. Bu kaliteli gıda yağı, dengeli beslenmenin yerini tutmaz. Bu nedenle dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. Kilolu bireyler yemeklerden yarım saat önce, zayıf bireyler ise yemek esnasında veya yemeklerden sonra kullanmalıdır.

Ekstra Bilgiler

Çörek otu yağının faydaları üzerine yapılan araştırmalar, bu yağın antioksidan, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu özellikler, çörek otu yağının genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratmasına katkıda bulunmaktadır. Ayrıca, çörek otu yağı, cilt sağlığından sindirim sistemine kadar geniş bir yelpazede faydalar sunmaktadır. Ancak, herhangi bir sağlık ürünü kullanmadan önce bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çörek Otu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Otu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çörek Otu Gaz Yapar mı?

Çörek Otu Gaz Yapar mı?

Güncel

Çörek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Çörek Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri