Çörek Otu Nasıl Kullanılır Çörek otu, hemen hemen her bölgede yetişen bir bitkidir. Siyah renkli tohumları vardır. Çörek otu, yemeklerde ve şifa amaçlı olarak kullanılır. Kendine has güzel bir kokusu ve aroması vardır. Birçok yerde kullanılan çörek otunun nasıl kullanıldığını öğrenelim. Çörek Otunun Yemeklerde Kullanımı Çörek otu, yemeklerin içinde en çok hamur işleri ve ekmeklerde kullanılır. Hamur işlerinde kullanımında, yumurta veya yoğurt ile hamurun üzeri bulanır ve üzerine çörek otu serpilir. Ayrıca, öğütülmüş çörek otu bal ya da yoğurt ile karıştırılarak yenir. Taze sıkılmış meyve suyu ile de çörek otu kullanılır. Ancak çörek otunun öğütülmüş olması önemlidir, çünkü çörek otu hem sert hem de küçük olduğu için mide tarafından kolayca sindirilemez. Çörek otunu meyve suyu ile kullanmanın bir avantajı daha vardır; bu sayede çocuklar da çörek otunu rahatlıkla tüketebilir. Çörek otu, yemeklerden önce de yenir. Sabahları özellikle bir çay kaşığı öğütülmüş olarak yenirse zayıflamada yardımcı olabilir. Çörek Otunun Hastalıklarda Kullanımı Çörek otu, yemeklerden çok hastalıklarda şifa olması için kullanılır. Bu konuda en önemli sözü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) söylemiştir: "Çörek otu ölümden hariç tüm dertlere devadır" diye buyurmuştur. Çörek otu, birçok hastalığa şifa olması için ve hastalığın engellenmesi için kullanılabilir. Eğer kimyasal ilaç kullanmak istemiyorsanız çörek otunu tercih edebilirsiniz. Çörek Otunun İyi Geldiği Hastalıklar
|