Tahinli çörek yapmak gerçekten çok keyifli bir süreç. Hamurun yoğrulmasından pişirilmesine kadar her aşama bana özel anılar hatırlatıyor. Özellikle çay saatlerinde misafirlerimle paylaşmayı çok sevdiğim bir tarif. Malzemeleri hazırlarken, tahinin kokusu evin her köşesini sarıyor. Hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda beklettiğimde, sabırsızlıkla sonuçlanmasını bekliyorum. Piştikten sonra ise o altın rengi ve tahinli karışımın verdiği lezzet, adeta bir ödül gibi. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpmek, sunumda ayrı bir güzellik katıyor. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli olduğu için her mutfakta mutlaka yer almalı! Siz de denediniz mi? Nasıl buldunuz?
Tahinli çörek yapmak gerçekten çok keyifli bir süreç. Hamurun yoğrulmasından pişirilmesine kadar her aşama bana özel anılar hatırlatıyor. Özellikle çay saatlerinde misafirlerimle paylaşmayı çok sevdiğim bir tarif. Malzemeleri hazırlarken, tahinin kokusu evin her köşesini sarıyor. Hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda beklettiğimde, sabırsızlıkla sonuçlanmasını bekliyorum. Piştikten sonra ise o altın rengi ve tahinli karışımın verdiği lezzet, adeta bir ödül gibi. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpmek, sunumda ayrı bir güzellik katıyor. Bu tarif, hem pratik hem de lezzetli olduğu için her mutfakta mutlaka yer almalı! Siz de denediniz mi? Nasıl buldunuz?
Cevap yaz