Mercimekli çörek tarifini görünce aklıma hemen evdeki malzemelerle denemek geldi. Mercimeğin protein ve lif açısından zengin olduğunu biliyordum ama bu kadar lezzetli bir atıştırmalık olabileceğini düşünmemiştim. Pişirme aşamasında mercimekleri haşlamak ve ardından hamur haline getirmek oldukça kolay görünüyor. Sizce çörekleri şekillendirirken içine ekleyeceğim sebzeler veya baharatlar, lezzetini nasıl etkiler? Ayrıca, yoğurtla servis ettiğimde tadı daha da güzelleşir mi? Dondurulabilir olması da harika bir fikir, acil durumlar için önceden hazırlamak çok pratik olur. Bu tarifin tadına bakmak için sabırsızlanıyorum!
Mercimekli çörek tarifini görünce aklıma hemen evdeki malzemelerle denemek geldi. Mercimeğin protein ve lif açısından zengin olduğunu biliyordum ama bu kadar lezzetli bir atıştırmalık olabileceğini düşünmemiştim. Pişirme aşamasında mercimekleri haşlamak ve ardından hamur haline getirmek oldukça kolay görünüyor. Sizce çörekleri şekillendirirken içine ekleyeceğim sebzeler veya baharatlar, lezzetini nasıl etkiler? Ayrıca, yoğurtla servis ettiğimde tadı daha da güzelleşir mi? Dondurulabilir olması da harika bir fikir, acil durumlar için önceden hazırlamak çok pratik olur. Bu tarifin tadına bakmak için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz