Mavi haşhaşlı çörek tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli hamur işini yapmayı denemek istiyorum. Özellikle malzemelerin tazeliği ve hamurun mayalanma süreci dikkatimi çekti. Acaba hamurun mayalanması için gereken süre gerçekten yeterli mi? Eğer 1 saat bekletirsem kabarması yeterli olur mu? Ayrıca iç harcı için beyaz peynir yerine başka bir alternatif kullanabilir miyim? Peynirin dışında eklemek istediğim başka malzemeler de olabilir mi? Fırında pişirirken üzerindeki haşhaş tohumları ne kadar lezzet katıyor, deneyimleyenler bu konuda ne düşünüyor? Bu sorulara cevap bulabilirsem, mavi haşhaşlı çöreği yapma konusunda daha da hevesleneceğim!
Mavi haşhaşlı çörek tarifini okuduktan sonra, bu lezzetli hamur işini yapmayı denemek istiyorum. Özellikle malzemelerin tazeliği ve hamurun mayalanma süreci dikkatimi çekti. Acaba hamurun mayalanması için gereken süre gerçekten yeterli mi? Eğer 1 saat bekletirsem kabarması yeterli olur mu? Ayrıca iç harcı için beyaz peynir yerine başka bir alternatif kullanabilir miyim? Peynirin dışında eklemek istediğim başka malzemeler de olabilir mi? Fırında pişirirken üzerindeki haşhaş tohumları ne kadar lezzet katıyor, deneyimleyenler bu konuda ne düşünüyor? Bu sorulara cevap bulabilirsem, mavi haşhaşlı çöreği yapma konusunda daha da hevesleneceğim!
Cevap yaz